A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, культури, молоді та спорту Корюківської міської ради

Тематичні дискусії «Аналізуємо модельні навчальні програми та підручники для 7 класу»

Дата: 26.02.2024 16:10
Кількість переглядів: 10

З 20 по 23 лютого 2024 року на платформі ZOOM проходили тематичні дискусії «Аналізуємо модельні навчальні програми та підручники для 7 класу»

Олена Власенко, директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників ВОКМтаС Корюківської міської ради та Алла Кириченко, консультант ЦПРПП  ознайомили учасників семінару із нормативно-правовими документами Міністерства освіти і науки України, ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» щодо новостворених модельних навчальних програм із інтегрованого курсу «Мистецтво.7-9 класи інтегрований курс», «Технології. 7-9 класи»,  методичним забезпеченням до них та наголосили, що вчителі вже мають можливість ознайомитися з онлайн-макетами підручників на сайті ІМЗО і зробити свій вибір тих видань, за якими вони забажають працювати надалі. Консультанти зробили акцент на циклах базової середньої освіти, таких як адаптаційний (5-6 класи) та базового предметного навчання (7-9 класи). У ході живої дискусії з педагогами обговорили модельні навчальні програми із інтегрованого курсу «Мистецтво.7-9 класи інтегрований курс», «Технології. 7-9 класи», провели ґрунтовне знайомство вчителів з навчальними модельними програмами «Мистецтво. 7-9 класи (інтегрований курс)» для закладів загальної середньої освіти (авт. Масол Л.М.) та «Технології 7-9 клас» (І.Ю. Ходзицька та ін. автори) та відповідними до них навчальними підручниками (7 клас).

 Консультант  Центру ПРПП ВОКМтаС Корюківської міської ради Алла Кириченко надала необхідну інформацію про базу модельних навчальних програм та підручники для 7 класу мовно-літературної освітньої галузі.

Вчителі мовно-літературної галузі отримали необхідну інформацію для вибору програм та підручників.

 Ірина Горкава, консультант  Центру ПРПП ВОКМтаС Корюківської міської ради, у своєму виступі нагадала  присутнім перелік модельних програм та підручників математичної, природничої, інформатичної, соціальної та здоров’язбережувальної освітніх галузь,  до яких є безпосередній on-line доступ. Було надано їх короткі характеристики та надіслані посилання на ресурси учасникам зустрічі.

 Віталіна Смецька,  вчитель інформатики та математики ліцею № 1, поділилася власним досвідом щодо впровадження зазначених модельних навчальних програм для ЗЗСО, поділилася досвідом створення навчальних програм на основі цих модельних програм, проаналізувала наявні підручники та надала практичні рекомендації щодо роботи з ними на уроках інформатики та математики в 7 класі. Охарактеризувала можливості підручників їх практичного спрямування.

 Людмила Краснянська, вчитель біології ліцею № 1, поділилася власним досвідом щодо впровадження модельних навчальних програм «Біологія 7-9 класи» для ЗЗСО, проаналізувала наявні підручники та надала практичні рекомендації щодо роботи з ними на уроках.

Присутні на заході долучилися до обговорення піднятих питань, висловили власні думки та поділилися напрацюваннями щодо підготовки до роботи на уроках хімії в 7-х класах Нової української школи.

Надані практичні поради були корисними та дієвими для учасників семінару.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень